Przystawki

  • Pierogi z kapustą i grzybami okraszone masłem i cebulą
  • Pierogi z wędzonym jesiotrem podane z sosem z szyjek rakowych
  • Pierogi z kaszą i grzybami polane masłem szałwiowym
  • Tatar z marynowanego łososia z czerwoną cebulą, kaparami i ogórkami konserwowymi
  • Trio śledzi bałtyckich: w śmietanie z jabłkiem / w oleju / wędzony z sosem musztardowo – miodowym
  • Pasztet z dziczyzny z gęsią watróbką i smażoną czerwoną cebulą

ZUPY

  • Krem z grzybów ze słonym ciasteczkiem
  • Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym i suszonymi pomidorami
  • Krem z pomidorów z kroplą śmietany
  • Żur na domowym zakwasie z borowikami podany z białą kiełbasą
  • Domowy barszcz czerwony z uszkami
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem faszerowanym kapustą i grzybami
  • Zupa rybna z łososiem i sandaczem

DANIA GŁÓWNE

  • Pieczony filet z łososia skropiony sosem cytrynowym, podany z opiekanymi ziemniakami i blanszowanymi brokułami z płatkami migdałów
  • Szczupak skropiony sosem polskim z dodatkiem estragonu, pieczone cząstki ziemniaków, marchewka paryska glazurowana w miodzie i białym winie
  • Smażony filet z karpia pieczony z płatkami migdałów podany z ziemniakami puree z dodatkiem gałki muszkatołowej oraz kapusta wigilijna z grzybami
  • Pieczony filet z sandacza z sosem borowikowym, opiekanymi ziemniakami i gotowanym brokułem
  • Pieczone udko z kaczki podane na puree ziemniaczanym z dodatkiem gałki muszkatołowej, czerwona kapusta zasmażana z rodzynkami
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, podgrzybkami i esencjonalnym serem, podana na puree ziemniaczanym z dodatkiem selera, marchewka glazurowana
  • Medaliony z polędwiczki wieprzowej podane na sosie borowikowym z plackami ziemniaczanymi, buraczki zasmażane

NAPOJE BEZALKOHOLOWE

  • Kawa
  • herbata
  • woda
  • soki owocowe

DESERY W FORMIE BUFETU

Wariant I:

  • Makowiec
  • Sernik z kruszonką czekoladową
  • Mus czekoladowo - wiśniowy z likierem cynamonowym

Wariant II:

  • Keks wigilijny
  • Jabłecznik staropolski
  • Krem z białej czekolady

Wariant III:

  • Babka makowa
  • Tiramisu piernikowe
  • Mus czekoladowo – owocowy
Kiston

Hotel Kiston
83-320 Sulęczyno
Kistowo 26

Recepcja: 607 300 500
kiston@kiston.pl

HolidayCheckTripadvisorLyoness

Kiston 2015 © Wszelkie prawa zastrzeżone.
Projekt i wykonanie: r4y.pl